Menu
osobnost
sportovec
udalost
film
architektura

Slovenské pivá

Pivo je kvasený, slabo alkoholický nápoj vyrábaný z obilného sladu, vody a z chmeľu pomocou pivovarských kvasiniek. Pivovarníctvo na Slovensku siaha do čias Rakúsko-Uhorska. Najväčší rozmach dosiahlo v období rokov 1620 až 1650. Pivo vtedy varili prakticky vo všetkých mestách a väčších obciach na Slovensku. Najväčší úpadok pivovarníctva nastal od roku 1850, keď boli zavedené vysoké dane za varenie piva. Dnes na Slovensku pribúdajú k veľkým známym pivovarom aj menšie, lokálne pivovary. Slovenské pivo je považované za jedno z najlepších na svete a sem-tam už jeho kvalitu ocenia aj na prestížnych svetových súťažiach.

HLASUJ
sk-vo-svete
sutaz

Na účely prispôsobenia obsahu a reklám, poskytovania funkcií sociálnych médií a analýzy návštevnosti používame súbory cookie. Informácie o tom, ako používate naše webové stránky, poskytujeme aj našim partnerom v oblasti sociálnych médií, inzercie a analýzy.

Rozumiem